In de voetbalwereld is het al heel gewoon: veel verenigingen hebben een G-team, waarin voetballers met een verstandelijke beperking kunnen voetballen. In de muziekwereld gebeurt dit nog veel te weinig. En dat terwijl muziek zo belangrijk is!

“Muziek heeft een gunstige uitwerking op zowel het lichaam als het brein. Muziek kan helpen om emoties te uiten, op te wekken of te versterken. Dat geldt voor iedereen maar voor mensen met een verstandelijke beperking is dat nog belangrijker. En als je samen muziek maakt, kom je makkelijk met elkaar in contact. Zo kan muziek verbinden en sociale interactie stimuleren. Bovendien leidt samen oefenen en toewerken naar een optreden vaak tot zelfwaardering en waardering van anderen. Daarvan groei je als mens en ga je steviger in je schoenen staan. Het enorme applaus zullen de deelnemers van “Slag & Vlag” niet snel vergeten” (Esther Primowees, Philadelphia )

Flevo Brass wil graag dat iedereen met plezier muziek kan maken op zijn/haar eigen niveau. Vandaar dat we per 1 februari 2020 gaan starten met Flevo Brass Slag & Vlag.

In beide groepen is plaats voor 15 leden met een (licht) verstandelijke beperking. Er is een hoofdinstructeur en daarnaast zijn een aantal assistenten die ondersteunen. In de Slag-groep wordt uiteraard getrommeld. Zij repeteren op donderdag van 19.30 tot 20.30 uur in het slagwerklokaal van het Cultuurbedrijf. De Vlag-groep gaat bewegen op muziek met behulp van een Vlag. De les is iedere vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur in gymzaal De Lijster in Emmeloord.

De groepen gaan uiteraard ook optreden! Het eerste optreden staat al gepland: bij het Gala in theater ‘t Voorhuys op 27 juni 2020.