Op zaterdag 20 april wordt 75 jaar amateur blaasmuziek in de Noordoostpolder gevierd met een avondvullend concert van een projectorkest. Het projectorkest zal bestaan uit muzikanten uit de regio. Op het concert wordt het publiek getrakteerd op een verhaal over het ontstaan van de polder met de daarbij behorende amateurmuziek geschiedenis. Er wordt dan aandacht gegeven aan het gebied Noordoostpolder dat een blaasmuziekcultuur heeft opgebouwd die van betekenis is voor de mensen die er wonen en werken.

Flevo Brass heeft het initiatief opgepakt om een avondvullend concert te geven met een speciaal projectorkest in brassbandbezetting. De provincie Flevoland heeft toegezegd dat ze het project financieel wil ondersteunen.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Alle muziekverenigingen uit de regio worden bezocht om muzikanten uit te nodigen mee te doen met het jubileumconcert. De repetitiemomenten zijn inmiddels vastgesteld, het muziekprogramma is bijna klaar en de componist is volop bezig met het nieuwe muziekwerk voor brassband.

Tijdens het concert treedt Richard Visser, trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” op als solist. Ook zal tijdens het concert de première zijn van het nieuwe muziekstuk dat speciaal wordt gecomponeerd voor het 75- jarig jubileum. Het muzikale verhaal van de Noordoostpolder wordt daarmee tijdens het concert met tekst, gebaar en muziek vertolkt.

Op dezelfde dag worden er ook workshops gegeven door de solist en dirigent. Een prachtig evenement om nog meer plezier te krijgen in het bespelen van een muziekinstrument.

Het projectorkest met muzikanten uit de regio is ook bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om meer te kunnen gaan samenwerken als amateurmuzikant.

Als uit dit initiatief een blijvend projectorkest tot stand komt, zou het helemaal geslaagd zijn.

Het jubileumconcert wordt gehouden in Aeres Emmeloord, de Balkan 16.

Als je als muzikant graag mee wil doen en het 3e divisieniveau aan kunt, meld je dan aan bij secretariaat@flevobrass.nl.