Dé brassband uit Emmeloord!

Blaasestafette en grootste orkest van Flevoland

Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseert het Cultuurbedrijf Noordoostpolder, in samenwerking met de amateurverenigingen uit de Noordoostpolder, een uniek muzikaal evenement.

Een zevental harmonie- en fanfaregezelschappen uit de polder en de beiaardier verzorgen tussen 12:30 en 16:30 uur non stop optredens op 4 podia in het centrum van Emmeloord.

Rode draad in het evenement is een stukje muziek van 16 maten dat van vereniging op vereniging wordt “doorgegeven”. Het baton (het dirigentenstokje) is hierbij dus eigenlijk het estafettestokje. In een doorlopend programma wordt er op 2 locaties opgetreden: op het Kettingplein en op het Cultuurplein. Men start op de poldertoren met een optreden van beiaardier Anne Kroeze samen met een ensemble van Flevo Brass. Tussen de locaties zullen lopende musici in groepen bestaande uit leden van Slagwerkgroep Espel, CanBesSo en de muziekverenigingen steeds het stokje doorgeven.
De deelnemende orkesten zijn: FBCR, MFO, De Zeeschelp, Echo der Golven en Flevo Brass.

Bij de grote finale, om 16.00 uur in de vernieuwde Beurszaal, vormen de verenigingen met zo’n 200 musici samen het grootste orkest van Flevoland. Hier zal de première van het speciaal voor de viering van “75 jaar droog” van de Noordoostpolder door Geert Jan Kroon gecomponeerde muziekstuk “From the Sea” plaatsvinden.

De aftrap van de Blaas-estafette is om 12:00 uur bij de Poldertoren, de entree is gratis en het programma duurt tot ongeveer 17:00 uur. Het evenement is de afsluiting van verschillende programma’s van het Cultuurbedrijf in het kader van de viering “75 jaar droog” en is tevens onderdeel van de feestelijke opening van het theaterseizoen van ’t Voorhuys. ’s Avonds is daar de voorstelling N.E.W.S. waarbij slagwerkers uit de polder een prominente rol spelen.

Ondersteun Flevo Brass met Sponsorkliks!

Help Flevo Brass door aankopen te doen via Sponsorkliks! Vanaf nu is het mogelijk om ons financieel te ondersteunen door je webaankopen te doen via Sponsorkliks! Klik op de onderstaande banner en selecteer de webwinkel waar je producten wilt kopen. Het aanbod varieert van kleding tot boeken, van reizen tot energie. Flevo Brass krijgt een percentage van je aankoopbedrag.