Dé brassband uit Emmeloord!

Dirigent

Sinds juli 2016 is Geert Jan Kroon onze dirigent.

Geert Jan (1981) is de in Leeuwarden gevestigde musicoloog, componist, dirigent, muziekjournalist en euphoniumblazer. Na een carrière in de ICT besloot hij verder te gaan in de muziek. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed zijn master aan de Universiteit van Utrecht.

Sinds 2015 is hij actief als componist/arrangeur en worden zijn stukken uitgegeven bij Tower Editions, de stichting waar hij bestuurslid is. In zijn componeren zoekt hij een nieuw geluid met afwijkende toonladders, clusterharmonieën en nieuwe vormen van tonaliteit, zonder daarbij de luisteraar uit het oog te verliezen. Hij was finalist in de RWCMD/Cory Composition Prize 2016.

Als dirigent begon hij als invaller en assistent-dirigent bij diverse fanfares en brassbands. Momenteel is hij dirigent van CMV De Bazuin Ureterp, CMV Jeduthun Oldemarkt, MV Harmonie Akkrum en Flevo Brass Emmeloord. Als invaller/repetitor werkte hij onder andere bij Soli Brass Leeuwarden, Pro Rege Heerenveen, Wâldbrass Kollum, Harmonie KZHM  Zeist, Crescendo Steenwijk, en Fanfare de Bazuin de Wetering.

Geert Jan is daarnaast nog actief als euphoniumblazer bij Soli Brass Leeuwarden, geeft muziekles op verschillende plekken en is actief als freelance muziekjournalist.

Kijk voor meer informatie op zijn eigen website: http://gjkmusic.nl/nl/

Ondersteun Flevo Brass met Sponsorkliks!

Help Flevo Brass door aankopen te doen via Sponsorkliks! Vanaf nu is het mogelijk om ons financieel te ondersteunen door je webaankopen te doen via Sponsorkliks! Klik op de onderstaande banner en selecteer de webwinkel waar je producten wilt kopen. Het aanbod varieert van kleding tot boeken, van reizen tot energie. Flevo Brass krijgt een percentage van je aankoopbedrag.

Aankomende activiteiten

mrt
7
za
20:15 Brass meets Vocal!
Brass meets Vocal!
mrt 7 @ 20:15 – 22:30
Brass meets Vocal Flevo Brass Emmeloord en Vocal Groep Lok & Lol: een spetterende combinatie! Lok en Lol bestaat uit 17 talentvolle leden die naast het plezier met elkaar graag op een hoog niveau met[...]
mrt
28
za
15:00 Concertje Wittesteijn
Concertje Wittesteijn
mrt 28 @ 15:00 – 16:00
Op zaterdag 28 maart verblijdt Eigen Wijs de bewoners van woonzorgcentrum Wittesteijn met een muzikale middag.
jun
27
za
20:15 Polder Gala
Polder Gala
jun 27 @ 20:15 – 22:45