Sinds juli 2016 is Geert Jan Kroon onze dirigent.

Geert Jan (1981) is de in Leeuwarden gevestigde musicoloog, componist, dirigent, muziekjournalist en euphoniumblazer. Na een carrière in de ICT besloot hij verder te gaan in de muziek. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed zijn master aan de Universiteit van Utrecht.

Sinds 2015 is hij actief als componist/arrangeur en worden zijn stukken uitgegeven bij Tower Editions, de stichting waar hij bestuurslid is. In zijn componeren zoekt hij een nieuw geluid met afwijkende toonladders, clusterharmonieën en nieuwe vormen van tonaliteit, zonder daarbij de luisteraar uit het oog te verliezen. Hij was finalist in de RWCMD/Cory Composition Prize 2016.

Als dirigent begon hij als invaller en assistent-dirigent bij diverse fanfares en brassbands. Momenteel is hij dirigent van CMV De Bazuin Ureterp, CMV Jeduthun Oldemarkt, MV Harmonie Akkrum en Flevo Brass Emmeloord. Als invaller/repetitor werkte hij onder andere bij Soli Brass Leeuwarden, Pro Rege Heerenveen, Wâldbrass Kollum, Harmonie KZHM  Zeist, Crescendo Steenwijk, en Fanfare de Bazuin de Wetering.

Geert Jan is daarnaast nog actief als euphoniumblazer bij Soli Brass Leeuwarden, geeft muziekles op verschillende plekken en is actief als freelance muziekjournalist.

Kijk voor meer informatie op zijn eigen website: http://gjkmusic.nl/nl/